Kategorier
Finans

Kredittkort og forbrukslån

Kredittkort

De fleste i Norge har et eller flere kredittkort. Kredittkort er et fantastisk middel for deg som ønsker tilgang til litt mer penger når du selv skulle ønske det. Kredittkort er et usikret lån som gir deg penger ved bruk inntil en viss grense. Denne grensen avhenger av hvor mye du som privatperson kan få. De fleste kredittkortene tilbyr så mye penger som 150.000 kroner per kredittkort. Det er litt usikkert om dette egentlig er nødvendig med så mye penger per kort, men folk bruker fort penger på kredittkortene fordi det er en fin måte å legge ut for ting uten at det går fra egen lomme.

Det er også slik at kredittkortene ikke belaster deg med en rente fra dag en. Renten kommer vanligvis kun etter dag 45 eller i noen tilfeller dag 60. Det gir deg mye mer fleksibilitet og også mye mer interesse for å bruke kortet. Mange kredittkort har mange fordeler. Fordelene med disse kredittkortene er at disse fordelene som kortene har er gratis. Du kan for eksempel få en gratis reiseforsikring eller en gratis egenandel på leiebiler. Flere og flere kredittkort har kommet på lag med flyselskaper eller andre selskaper slik at de kan få bonuspoeng ved bruk av kredittkortene. Alle disse tingene er solgt til oss gjennom kredittkortet. Det betyr at tilbyderen av kortet vil at vi skal bruke penger og ikke ha mulighet til å nedbetale kortet innen 45 til 60 dager.

Kredittkort i bedriften

Kredittkort er en nødvendighet i mange situasjoner. Driver du en bedrift er det viktig at du vet hva du driver med og at du har kontroll på dine kostnader. Det betyr at du kan bruke kredittkortet som en måte å holde kontroll på kostandene dine. Driver du en bedrift og ikke vil legge ut av egen lomme hele tiden kan du bruke et kredittkort for alle dine kostander. Når du har alle kostnadene på et sted vil du se hva du bruker penger på. Når du får inn penger kan du bruke disse pengene på å nedbetale kortet. I tillegg kan det være fint å legge litt til side slik at du ikke trenger å bruke kortet over tid. På denne måten får du litt likviditetshjelp uten at det går utover driften.

Kredittkort og forbrukslån

Når du bruker kredittkort til alt mulig har du lite kreditt igjen. Du kan også ikke bruke kredittkort til alt mulig. Skal du starte en bedrift må du få på plass aksjekapital. Trenger du å rydde opp i privatøkonomien trenger du å få ned lånebyrden. Dette kan gjøres ved å  refinansiere lån eller ved å få inn penger på andre måter. Kredittkortet hjelper deg ikke med alt. Forbrukslånet tjener derfor andre formål enn kredittkortet og begge midlene, kortet og lånet, går ofte hånd i hånd. Ønsker du mest mulig at av din bank kan du bruke lån og kort sammen.